V boj s slabokrvnostjo

Slabokrvnost ali anemija je stanje zmanjšane sposobnosti krvi za prenos kisika do celic. Kisik se v pljučih veže na železo v hemoglobinu (to je beljakovina v rdečih krvničkah – eritrocitih) in potuje po telesu. Preskrba tkiv s kisikom je slabša, če je eritrocitov premalo, če so premajhni, krhki ali vsebujejo premalo hemoglobina. Razvoj slabokrvnosti je običajno postopen, zato ga težje prepoznamo. Kaže se kot kronična telesna in duševna utrujenost, ki je tako značilna spremljevalka sodobnega življenja, da pogosto niti ne pomislimo, da ima organski vzrok. Ker je anemija zlasti pri ženskah izredno pogosta (prizadene kar vsako četrto žensko), je prav, da pomislimo tudi na to možnost.

Normalno stanje in slabokrvnost ali anemija

Pri slabokrvnosti gre največkrat za pomanjkanje železa. Za dobro kri pa so zelo pomembni tudi nekateri vitamini, ki sodelujejo pri tvorbi rdečih krvničk. Z nadomeščanjem manjkajočih mikrohranil si pogosto lahko pomagamo k boljši telesni in duševni kondiciji.

Vzrok slabokrvnosti je lahko pomanjkanje vitamina B12, pri starejših pa tudi folne kisline.

B complex vitamini

B-complex
Poživite tok življenja!

B-complex je učinkovito, varno in kakovostno zdravilo, ki ga v lekarni lahko kupite brez recepta. Vsebuje popoln splet vitaminov skupine B, ki pospešujejo presnovo ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin.

Spletni nakup